Hoe zit dat nou met die kruidendruppeltjes?

(Please click for the English translation)

Vanochtend hebben oma en ik de krant gelezen, nou, ja,

oma heeft me eigenlijk voorgelezen, want meer dan plaatjes kijken, in de weg zitten en wat rondpurren, doe ik ik eigenlijk niet, maar ik vind het altijd wel errrug gezellig.

Nog gezelliger werd het, toen ze een artikel over een kat voorlas en er bijna in bleef hangen van het lachen.

Ik hou wel van een beetje lol, maar begreep niet helemaal waar het verhaal over ging, dus ging oma het me uitleggen.

De kat was naar de dierenarts gebracht, omdat hij een beetje op z’n pootjes wankelde als hij liep. Nou, ja, een beetje, hij had behoorlijk last van evenwichtsstoornissen. Hij viel zomaar van de bank, liep tegen de deur en de kast en keek ook nog heel wazig uit zijn ogen.

Nee, oma, ik niet…

De dierenarts onderzocht het dier en kon eigenlijk niet verklaren waar de evenwichtsstoornissen vandaan kwamen. Zijn bloed was onderzocht, zijn reflexen waren goed, zijn adem stonk….naar alcohol! De kat was dronken…

Nee, oma, ik niet… dat is de zon die in m’n ogen schijnt.

Heeft zijn moeder hem dronken gevoerd, oma, of lust hij ook whisky, net als Grote Binky de zuipschuit die we nog steeds missen?

Zijn moeder gaf hem Bach’s Rescue Remedy, een natuurgeneesmiddel o.b.v. bloemenessences en alcohol. Het is een Eerste-Hulp-Middel bij allerlei klachten en zij gebruikt dit zelf tegen stress en gaf haar kat dit ook om rustig te worden als hij last had van blaasklachten.

Ik krijg van oma ook altijd natuurgeneesmiddelen, maar ik ben nog nooit dronken geworden… kijk maar, perfect evenwicht op één been poot 😉

Veel natuurgeneesmiddelen worden gemaakt op basis van alcohol, om de houdbaarheid te garanderen. Dit kan voor mensen geen kwaad, maar voor dieren moet je de alcohol eerst laten verdampen en dat kun je het beste doen door water te koken (in een waterkoker), dit op een schoteltje te gieten of op een lepeltje en hierin de benodigde druppeltjes doen, het geheel af laten koelen en aan je dier geven.

Oma gebruikt meestal een heel klein flesje, dat vindt zij het gemakkelijkst.

Je kunt natuurlijk ook de remedie op waterbasis kopen, die  ook voor kinderen geschikt is, maar die zijn moeilijker in de winkel te krijgen.

En nu komt de stunt van oma… als ze de remedie niet in mijn mond krijgt, omdat ik dat niet wil dan gooit zij die druppels op m’n vacht, ik lik het eraf en zij weet dat ik het medicijn echt binnen heb gekregen.. 😉

Ok, da’s genoeg, oma…

…ik ga mezelf nu wat denneboomessence toeëigenen… komt meteen m’n eigenwaarde in balans 😉

2 Comments (+add yours?)

  1. Dianda
    Sep 22, 2012 @ 18:05:14

    Oei! Alcohol is ook nog eens slecht voor katten!

    Reply

You can leave some purrs if you want...😸 but don't lose your purr when your comment doesn't show up right away, we have to approve it first before showing it on our site😺

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: